Skip to content

La banda

Jordi Oliver – Guitarra i Veu

Experiències: vaig començar a rascar cap els 8 anys, a partir de aquí he fet col·laboracions en músiques per curt metratges, instal·lacions artístiques, pel·lícules i per vídeos de panellets…,

A finals dels 70 vaig conèixer a Carlos i junts vam fer el nostre primer concert al Casal d’Avis de Sant Andreu, del impagable concert no en va quedar constància ja que gaire be tots els assistents estaven sords.

Posteriorment fent una escalada sobtada cap a la fama en Carlos i jo vàrem tocar un parell de cops a Radio Peninsular i a Radio 4. Mentre les ones radiofòniques de la nostra música segueixen viatjant per l’hiperespai sense cap mena de repercussió he anat col·laborant amb grups com Over of down, Thais,  la +Silvestre jazz band i Full House.

Actualment entre d’altres,  em dedico al disseny de guitarres elèctriques i soc un Jonibegut des de fa mes de 10 anys.

Influències: de tota mena… Indios Tabajaras, Yepes, Beatles, Clapton, Yes, KC, Miles, Satriani, Hellecsters, Vai, Scofield,  però si he d’escollir em quedo amb l’entranyable i savi  BB King.

Elvira Bisbe – Veu

El meu primer concert com a cantant va ser als 17 anys a un «Cabaret literari».

Vaig formar part del que deien la «Novissima cançó» amb Dolors Divi amb diverses formacions. Vaig gravar un disc (LP) al 1987 com a KOE amb Tullio Tonelli.

Posava veu a músiques d’anuncis per a Sonoestudi i cors per alguns discs de cantants com Enric Hernaez. Posteriorment m’he dedicat més a la medicina i a cantar en events familiars i d’amics fins que vaig formar part de Jonibegut i ContraBand.

Les meves influències son la música negra, en especial el Soul i el Blues. Sóc fan des de la adolescencia Janis Joplin i d’Aretha Franklin.

Carlos Aznar – Guitarra

Vaig començar agafant un martell per trencar una guitarra impossible que havia per casa i així extorsionar al meu pare per que em comprés una nova. Però gràcies al meu germà amava escoltant música importada que m’anava civilitzant.

Vaig coneixer al Jordi a una festa, casualment havien dues guitarres, ens van fe fora de la casa 4 hores més tard, doncs els invitats feie estona que no hi eren.

L’actuació al casal d’avis de, forma part del nostre imaginari. Com diu el Jordi, no només els asistens estaven sords, sino que ja no hi son.

He col.laborat en publicitat, documentals, instalacions i vídeos d’empresa. La meva vida creativa es dilatada, intento compaginar la música, el disseny, la pintura o la escriptura. No sempre ho aconsigueixo.

Puc vibrar tant amb música clásica com amb una rumba, formo part d’una generació vinculada al Rock dels 70, el funk dels 80, soul, R&B i com a referència Steely Dan, Clapton, J.Reindhart, J.Pass, T. Emmanuel, M.Stern…

Ara el meu tracte amb les guitarres es força diferent al dels inicis.

Albert Alier (Teclats i veu)

La música i el ritme sempre han estat presents en la meva vida. 

Com a estudiant al Conservatori Municipal, com a oient habitual de les obres clásiques de piano que interpretava la meva mare, o com a discotequero dels anys 80′.

Em sento còmode però, escoltant les veus  S Vaugan i D Washington, i també perquè no dir-ho del bon pop.

Participo de l’eclecticisme de Jonibegut des de fa anys i el meu cap és un batibull d’influències, endolcides útlimament per la meva incursió en els ritmes corporals del tap, de la mà de Camut Band. 

Marc Sala (Bateria i veu)

Vaig començar a interesar-me per la música de ben petit, escoltan els discs que els meus pares posaven al vell tocadiscs de casa. Músiques com: Jesuchrist Superstar, Llach, clàssica i de tot una mica.

Em vaig interessar per els sorolls de fons de percusió i, aproximadament pel 1991 em vaig comprar la meva primera bateria, una MAXTONE de 80.000 pessetes.

En aquell moment teniem un grup format amb 2 amics més, i vam formar el grup PASSU PASSU de diferents estils musicals com: Pixies, CCR, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, etc…

Un cop començant la meva vida laboral vaig coneixer en Jordi Oliver i vam dir que hauriem de fer algún assaig per divertir-nos, ell portava una persona i jo una altre. En Jordi va portar un tal Carlos Aznar, actualment guitarrista de JONIBEGUT i jo vaig portar l’ Enric Cardús que també va formar part del projecte des de l’inici fins passats 5 anys.

Un cop creada la ultima formació amb el nom definitiu de JONIBEGUT, fa uns 6 anys ja, es quan vam començar amb tota aquesta història.

Paral.lelament vam crear un altre grup amb uns amics entre d’ells l’Enric Cardús i hem format el grup The Plotters amb gustos de diferents tendencies com: Genesis, Pink Floyd, Queen, Classics del Rock de sempre, i altres artistes.

Actualment compagino aquestes dues aventures musicals combinant-les com bonament es pot. En definitiva, disfrutant de valent.

Influències musicals: Supertramp, Pink Floyd, Elvis Presley, diferents grups de Soul, Blues, country i música clàssica, sense oblidar-nos del Jazz. Pero si haig d’escollir algun en especial, cantant masculí Van Morrisson Cantant Femenina Janis Joplin

Ricard Morán (Baix i veu)

Encara que baixista a Jonibegut, el meu origen es guitarrista.

De ben jove vaig començar amb instruments acustics i ja de gran em vaig electrificar.

Vaig tenir també una etapa molt divertida en el mon de la música tradicional com a graller i timbaler. També m’agrada la flauta travessera.

Les influències son molt diverses. De molt jove Creadence Clearwater Revival, John Mayal, Bob Dylan i Crosby-Stills & Nash. 

Mes tard grans grups com Led-Zeppelin, Pink Floyd, King Crimson

També els ja clasics del blues com BB King, Eric Clapton, Steeve Ray Voughan.

Apart de Johnibegut vaig començar tocant en alguns grups de blues/rock i darrerament he col·laborat en la composició i instrumentació d’alguns temes per a documentals de munyanya.